SWOT-dagen

Mellan februari och april nästa år kommer vi på länsbiblioteken besöka alla bibliotek i de fyra länen. Under en hel dag ska vi tillsammans med personal på det aktuella biblioteket vända och vrida på frågan om styrkor och svagheter samt diskutera hur personalen ser på bibliotekets framtid. Det är detta som sedan ska ligga till grund för den utvecklingsplan som sedan ska formuleras både för det aktuella biblioteket men också för den individuella biblioteksmedarbetaren. Till vår hjälp har vi en metod som kallas SWOT.

Igår, onsdag 14 december, träffades undertecknad, Camilla Källgren, Lisa Eriksson och Tinne Wennerholm för att planera för dessa dagar. Eftersom vi är många olika som ska besöka biblioteken samtidigt som materialet vi får in sedan ska gå att sammanställa behöver vi ju ett gemensamt material att utgå från.

Vi har spanat en hel del på hur Kompobib, ett liknande ESF-finansierat projekt i Sörmland, Västmanland och Örebro län, gjort detta.

Det är mycket vi behöver tänka på för att få ut så mycket som möjligt av dagen. Ett material som personalen får innan vi kommer behöver också skrivas, vi vill ju att man ska komma förberedd! Dessutom vill vi ju få så mångas åsikter som möjligt! Hur får vi alla prata?

En fråga vi funderar på att ställa är:

Om ett nytt bibliotek öppnade precis bredvid ert –  vad skulle ni behöva göra för att vara fortsatt konkurrenskraftiga?

Hur tänker du?

Det här inlägget postades i Dalarna, Gävleborg, Projektteam, SWOT, Uppsala, Värmland. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s