Rapport från styrgruppsmöte 18-19 juni

Styrgruppen möttes denna gång i Västerås för ett möte lunch-till-lunch. Förutom sedvanliga ärenden så hade vi också en styrgruppsutbildning med hjälp av processtödet Fredrik Jönsson.

Att styrgruppens arbete är en viktig framgångsfaktor för projektet råder inga tvivel om och det engagemang som gruppen visade prov på under detta dygn var ett gott bevis på det. Styrgruppen diskuterade bland annat hur utbildningsinsatserna i projektet ska genomföras och enigheten är stor kring att de bör vara processinriktade och arbetsplatslärande för att uppnå största möjliga effekt. Lärprocesserna kommer att ha utgångspunkt från de sju kompetensutvecklingsområdena och målsättningar kommer att formuleras för respektive process. De kommer att innehålla både externa föreläsare/konsulter och interna spetskompetenser.

Mer om vad det innebär i praktiken kommer att presenteras för alla bibliotekschefer vid Lärseminarium 1 i Tällberg 3-4 september. Då kommer även Henrik Kock att delta och berätta om erfarenheter av arbetsplatslärande. Henrik är en av författarna bakom boken: Arbetsplatslärande : att leda och organisera kompetensutveckling. Vi rekommenderar att varje bibliotek införskaffar den boken och läser den. Inbjudan till seminariet med detaljer om innehåll mm kommer att sändas ut under augusti.

Under dag två hade vi en styrgruppsutbildning med hjälp av Fredrik Jönsson från SPeL (Strategisk påverkan & Lärande), som är en stödfunktion för socialfondsprojekt. Utbildningens syftet var att styrgruppen ska bli bättre rustade för att styra projektet till hållbara resultat och effekter. Fredrik gav många tips och råd vilket var lärorikt och givande för styrgruppens fortsatta arbete.

Claes Åsenblad, projektledare

Det här inlägget postades i Projektorganisation. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s