Ett annorlunda möte

Under hösten är det dags att bekanta sig med kommunikationsverktyget Adobe Connect.  Kanske har du redan suttit i ett sådant möte eller rentav testat på att lyssna på en föreläsning via AdC som det kan förkortas med. Det påminner en del om Skype, ett annat kommunikationsverktyg och oftast blir man förvånad hur enkelt det är att delta i ett AdC-möte.
Först ut  blir bibliotekscheferna i länen och därefter lär vi av varandra genom att mötas kors och tvärs genom kommuner och län. Ditt länsbibliotek håller i AdC-utbildningen och låter dig veta när det är dags för det. Tills dess kan du förkovra dig i allehanda guider som finns lite överallt på internet.  Här följer en lättsam introduktion för de nyfikna.

Det här inlägget postades i Adobe Connect. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ett annorlunda möte

  1. Maria Törnfeldt skriver:

    Adobe Connect är ett jättebra verktyg!
    Jag har använt det mycket. Ett effektivt sätt att ”ses” utan att behöva ägna hela dagen åt att resa för att träffa kollegor i andra kommuner.
    Ett bra tips, särskilt i början, är att koppla upp sig en stund innan mötet så att ev teknikstrul kan avhjälpas av supporten.
    Själva mötesmetodiken är lite annorlunda än fysiska möten – man måste vara tydligare och mer disciplinerad. Detta gör attt mötena ofta blir väldigt effektiva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s