Processer för ledare

Den presentation som Elisabeth A och Johanna H hade på lärseminariet väckte stort intresse. Vi kommer därför centralt att skapa tre ledarprocesser med samma innehåll; en i Värmland, en i Dalarna och en i Uppsala/Gävleborg. Här nedan finner du lite mer i detalj om processerna, och om hur du anmäler dig. Vi vill ha din anmälan senast den 19 december.

Processen kommer att bestå av Rambölls fyra temadagar samt sju dagar med Elisabeth A och Johanna H under 2013. Ramböll står för det formella, Elisabeth A och Johanna H är lära-av-varandra-resurser. ”Aktivitet” som också ska ingå i processen, är det ledarskap ni utövar på hemmaplan, särskilt i syfte att skapa en lärande miljö.  Det kan vara processer i projektet som kanske inte går på räls, det kan vara generella dilemmor och konkreta problem. Det ska vara kopplat till er vardag som ledare, men måste inte vara ett KUB-problem.

Efter en kort diskussion på lärseminariet tyckte de flesta att det var bäst att hålla processerna inom sitt geografiska område. Vill man av någon anledning anmäla sig till en process i ett annat område går det bra. Deltagarantalet är begränsat. I första hand kommer en i från varje bibliotek (kommun- sjukhus- läns-) att få delta. I andra hand kan fler deltagare bli aktuella, särskilt från stora bibliotek där avdelnings-/enhetschefer har ett stort ansvar. Det är förstås frivilligt att delta. Man anmäler sig till hela processen, och förbinder sig att delta på alla träffarna, så att det blir kontinuitet. Självkostnadspris för deltagandet dras från bibliotekens ”lära-av-varandra-resurser”. Ni får naturligtvis reda på kostnaderna, men jag tycker inte den detaljen ska avskräcka någon från att delta. Här nedan är förslag till dagar:

För uppstartsdag:  Värmland: 28.1, Dalarna: 11.2, Uppsala/Gävleborg: 13.2

Internat, 2 dagar/grupp: Värmland: 13-14.3, Dalarna: 10-11.4, Uppsala/Gävleborg: 16-17.4

Uppföljning, 1 dag/grupp: Värmland: 29.5, Dalarna: 4.6, Uppsala/Gävleborg: 10.6

Ni anmäler er här.

Om annarutquist

Projektledare för KUB-projektet länsbibliotekarie i Värmland
Det här inlägget postades i Lärande, Lärseminarium 2, Ledarskap. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s