Skapa spel på bibliotek

Välkommen till den sista KUB-dagen i IT-spåret – den kommer att bli något alldeles extra! 8 april bjuder vi på ett specialsytt program för dig som är intresserad av spel och programmering!

Att spela är att vara en del av en berättelse – och berättelser är ju precis vad bibliotek sysslar med! Men hur kan bibliotek arbeta med spelande?

Joffe Rydberg Lidén, crossmedia – utvecklare på Kulturutveckling i Gävleborg,  föreläser och diskuterar Crossmedia – ett sätt att arbeta med berättande över olika plattformar och konstarter, med inslag av interaktivitet. Hon ger dig också grunderna i speldesign – alltså hur du ska tänka när du skapar en berättelse i spel.

Anders Jackson, Högskolan i Gävle, introducerar dig till datorprogrammet Scratch. Scratch är ett datorprogram som på ett lätt sätt lär vem som helst att börja skapa spel.

Under eftermiddagen jobbar vi sedan tillsammans i små grupper med att skapa egna spel.  Anders kommer också ge en introduktion i Raspberry Pi, en extremt liten och billig dator, men med många möjligheter att påverka.

OBS: Vi håller till i  Stockholm makerspace (makerspace.se), en kort promenad från Centralstationen i Stockholm. Antal platser är begränsat, och vi vill ha ditt svar  senast 204-04-01.

OBS 2: Ta med en egen bärbar dator – har du inte möjlighet till det, kontakta Camilla Källgren, camilla.kallgren@regionvarmland.se

Här hittar du själva inbjudan. Välkommen med din anmälan!

Det här inlägget postades i IT och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s